Forum miłośników ciągników własnej produkcji

SAMy, łunochody, ESioki i inne konstrukcje własne

Wyszukiwanie zaawansowane
Teraz jest 19 lis 2017, o 01:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wymiary ramy
PostNapisane: 5 lut 2012, o 09:16 
Offline

Dołączył(a): 23 gru 2011, o 19:36
Posty: 52
Witam.Ciekawi mnie to jaką długość musi mieć rama. Miał by tam być silnik od malucha ze skrzynią , skrzynia od żuka jedna i most , skrzynia połączona na paski klinowe ze skrzynią malucha . A więc jaką długość powinna mieć ta rama?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Wymiary ramy
PostNapisane: 5 lut 2012, o 11:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2011, o 19:43
Posty: 2332
Nikt nie poda Ci konkretnych wymiarów. Musisz wszystko po kolei pomierzyć, poustawiać "na sucho" Zrób sobie jakiś szkic. Ja zacząłem od przodu i jechałem z robotą do tyłu aż do zamknięcia ramy. Nawet żartuję że jeszcze ramy nie była a już na niej siedział silnik. Poza tym nie staraj się robić na siłę krótkiego sama. Gdybym miał takie zadanie to pewnie mógłbym zrobić sam długości 1m ;) tylko byłby nie do użytku :lol:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Wymiary ramy
PostNapisane: 6 lut 2012, o 22:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2011, o 18:38
Posty: 2121
Lokalizacja: Wąpielsk woj. Kuj-Pom.
Moja rama ma długość 1,90 cm a czemu tyle :?: ponieważ dostałem od szefa dwa takie dwuteowniki o wymiarach 80 i grubości 6mm. :D ja najpierw most umiejscowiłem sobie w ramie ,pomierzyłem i później montowałem silnik , ;) ale pamiętaj grunt to dobrze pomierzyć ,pomyśleć i rozmieścić podzespoły takie jak silnik skrzynia i most i tak jak mówi leors nie upychaj nic na sile. ;) musi wszystko swobodnie być rozmieszczone ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Wymiary ramy
PostNapisane: 12 kwi 2012, o 07:28 
Offline

Dołączył(a): 23 gru 2011, o 19:36
Posty: 52
CZARNY1983 napisał(a):
[size=200]Moja rama ma długość 1,90 cm a czemu tyle :?: ponieważ dostałem od szefa dwa takie dwuteowniki o wymiarach 80 i grubości 6mm. :D ja najpierw most umiejscowiłem sobie w ramie ,pomierzyłem i później montowałem silnik , ;) ale pamiętaj grunt to dobrze pomierzyć ,pomyśleć i rozmieścić podzespoły takie jak silnik skrzynia i most i tak jak mówi leors nie upychaj nic na sile. ;) musi wszystko swobodnie być rozmieszczone ;)


No to fajną masz ramę 1,90 cm to nawet nawet!!! :lol: :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Wymiary ramy
PostNapisane: 20 kwi 2012, o 18:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2011, o 18:38
Posty: 2121
Lokalizacja: Wąpielsk woj. Kuj-Pom.
Taki materiał dostalem to z takiego zrobiłem ramę i jest ok. :D zgrabnie i solidnie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Założyć forum
phpBB SEO