Forum miłośników ciągników własnej produkcji

SAMy, łunochody, ESioki i inne konstrukcje własne

Wyszukiwanie zaawansowane
Teraz jest 18 lis 2017, o 06:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 9 cze 2012, o 09:17 
Offline

Dołączył(a): 25 mar 2012, o 21:45
Posty: 25
Wymontowałem 2 połączone kompresory z tej lodówki. Pomimo przeszukania Internetu i korzystania z rad tam zawartych także na temat tej lodówki nie udało mi się uruchomić tych agregatów. Może ktoś z Was miał do czynienia z tym sprzętem i go uruchomił?
Mam kilka zdjęć tego sprzętu, jednak zajmują one więcej niż 0,25 Mb, dlatego nie mogę ich wrzucić. Mogę jednak je wysłać na email.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 9 cze 2012, o 11:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2010, o 22:03
Posty: 62
Dodaj zdjęcia tych kompresorów, dokładne zdjęcia kabli to może coś się wymyśli...
Wyślij je na jakiś darmowy serwer fotosik, bank fotek lub coś w tym stylu i wrzuć je najlepiej na forum.
A te kompresory są na pewno sprawne, może spalone i nie chce działać..
Może odezwij się do mnie tu przemowsk@interia.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 11 cze 2012, o 08:40 
Offline

Dołączył(a): 4 cze 2012, o 08:35
Posty: 8
Podaj producenta tych sprężarek napiszę ci jak je podłączyć


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 11 cze 2012, o 11:08 
Offline

Dołączył(a): 25 mar 2012, o 21:45
Posty: 25
Wysłałem koledze przemowsk zdjęcia kompresorów na pocztę. Jeszcze jest 1 zdjęcie w Internecie:
http://obrazki.elektroda.net/21_1233245792.jpg
Postaram się dzisiaj spisać, ponieważ na tych kompresorach są oznaczenia, które określają ich producenta jako firmę Danfoss.
To są dwa agregaty, kable z jednego agregatu wychodzą do drugiego agregatu, są 2 kable zasilające. Myślę, że trzeba oba podłączyć pod napięcie i odpowiednio podłączyć te kable na agregatach, a wtedy to wszystko zadziała. Nie chciałbym jednak tego uszkodzić.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 11 cze 2012, o 11:49 
Offline

Dołączył(a): 4 cze 2012, o 08:35
Posty: 8
Podłącz zasilanie do styków N i C http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/679 ... 447e7.html


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 11 cze 2012, o 16:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2010, o 22:03
Posty: 62
Nie dotarły do mnie te zdjęcia... Może źle wpisałeś adres przemowsk@interia.pl. Spróbuj jeszcze raz :(


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 14 cze 2012, o 09:59 
Offline

Dołączył(a): 25 mar 2012, o 21:45
Posty: 25
Wrzuciłem najważniejsze zdjęcie na fotosik:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 656a5.html
Tobie kolego jeszcze raz wysłałem zdjęcie. Jak widać są 2 agregaty z 2 kablami zasilającymi. Od lewej strony tego kabla nie widać w całości, ale on dalej łączy się z tym 2 agregatem, a do drugiego agregatu też jest kabel zasilający.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 14 cze 2012, o 16:20 
Offline

Dołączył(a): 4 cze 2012, o 08:35
Posty: 8
Chcesz połączyć dwa tak jak były w lodówce czy po prostu uruchomić każdy osobno to przecież pokazałem dwa posty wyżej.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 14 cze 2012, o 16:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2010, o 22:03
Posty: 62
Tym razem otrzymałem te fotki.
Oto one:
http://zapodaj.net/361e6a0331d0f.jpg.html
http://zapodaj.net/c383ff2a92f64.jpg.html
http://zapodaj.net/f73cf8e611289.jpg.html
Wszystko pięknie ładnie tylko ja nie za bardzo mogę dostrzec jakie oznaczenia przewodów są na obudowie ani jak jest podłączoną cewka rozruchowa, ile przewodów jest wyprowadzonych bezpośrednio z obudowy agregatu(tej metalowej), aby móc określić jak to ma być podłączone.
Jednym słowem zdjęcia nie są za dokładne(przynajmniej dla mnie) i z tą bazą danych nie da się określić podłączenia. Potrzeba więcej danych i bardziej dokładnych zdjęć i najważniejsze jakie są fabryczne oznaczenia. Na tym etapie ja nie mogę pomóc, ale może jest ktoś na forum co podłącza takie coś pamięć :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak uruchomić kompresory z lodówki Polar CZN 340
PostNapisane: 24 lip 2012, o 14:32 
Offline

Dołączył(a): 24 lip 2012, o 14:30
Posty: 2
I jak poszła naprawa lodówki? Udało się? Przyznam szczerze, że bardzo ciekawi mnie to, że jak się wezwie serwisanta sprzętu do domu to w 90% rozkłada on ręce i twierdzi, że nie da się naprawić. Tymczasem każdy bardziej rozgarnięty mężczyzna przy odrobinie wysiłku niczym prawdziwy bohater w swoim domu naprawi większość rzeczy.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Założyć forum
phpBB SEO